Redo att omfamna världen

"Let the world change you and you can change the world"
Ernesto Che Guevara
 
Nu, är det nära!

I skrivande stund är det mindre än tre månader kvar tills vi åker. NU, är den bästa tiden. Längtan inför något så ofantligt stort. För det är vad det är, helt obegripligt stort. Hur skal man beskriva en känsla så till dess vida grad - att den greppar läsarens inre förståelse för skribentens entusiasm och upprymdhet? Ja, det är ingen lätt uppgift men låt mig göra ett försök. Tänk dig studentavslutningen - sjung om studentens lyckliga dar - och den odödlighet vi känner.... tänk dig julaftons morgon som barn och fantasin som spirar... tänk dig den första tjejen/killen du var kär i eller varför inte sista dagen i skolan innan det erfterlängtade sommarlovet. De känslor som dessa kapitel i livet rör upp är svåra att sätta på pränt, ja, men vi kan alla kännas vid och minnas hur det en gång var dessa stunder i våra egna liv. Liknande känslor får oss just nu att vibrera av lycka. Det är en sällan blandad cocktail av känslor som du endast får smaka på ett fåtal gånger i ditt liv. En cocktail bestående av bland annat glädje, fjärilar i magen, förväntan, längtan, spänning, nervositet och kärlek. Många nöjer sig i livet med de cocktails som serveras på silverfat men vi mixar vår egen och snart är det dags att avnjuta.

Det var ju faktiskt ett tag sedan det senaste inlägget från min sida och det finns en orsak till det som jag gärna vill berätta om. För inte så länge sedan nu så fick jag ett jobberbjudande som ställde allting på sin spets. Vardagen vändes upp och ned och för första gången i mitt liv hotades drömmen om jorden runt på grund av hungern av att klättra på karriärstegen. Det var en ny känsla eftersom jag aldrig tidigare i mitt liv låtit något stå i vägen för mina drömmar. Skulle jag göra det den här gången? Jag blev lite rädd för mig själv för tillslut började tankar om att resan var just det, bara en resa - poppa upp i skallen på mig. Men som jag har förklarat tidigare så är det så mycket mer än bara en resa. Just den här drömmen om jorden runt har jag haft sedan barnsben och i mitt undermedvetna planerat för i 20 års tid. Samtidigt så var det ett fantastiskt jobberbjudande och jag övervägde det ytterst seriöst. Fördelar och nackdelar, framtid vs nutid - ja jag satt som en jäkla spådam i soffan. Det man tillslut slåss mot är sin egen girighet. Mycket vill ha mer, som det heter. Man vill både äta och ha kvar kakan, men det är inte alltid du kan göra det. För mig är det viktigt att satsa helhjärtat på allt jag företar mig, det har jag alltid gjort och så lär det förbli. Tillslut insåg jag, efter mycket om och men - att jag inte kan förlora. Det går aldrig att förlora när man följer sina drömmar och så länge jag lever på den här jorden så tänker jag följa min inre röst. Den rösten som viskade i mitt öra. Konflikten var mellan hjärna och hjärta - och jag följde mitt hjärta. Jag tackade ödmjukt nej till jobberbjudandet.
 
Som en del säkert redan vet om så har vi redan skjutit på resan en gång. Och jag ville inte göra det en gång till. Jag såg faran med det och jag lyssnade på min instinkt. "Unfortunately most people who wait to travel the world never do". Tidigare så har jag rest väldigt mycket i mitt liv och jag har aldrig varit den som väntar, men här fanns det en risk jag inte var villig att gambla med. Jag har pratat med så många i mitt liv som TYDLIGT ångrat att de aldrig åkte på den där resan. Att de aldrig gjorde det där som de drömde om som barn. Allt på grund av rädsla eller på grund av att man bara låter det vara. Låter det vissna och dö ut. Och den personen vill jag aldrig bli. Många är dem som lyser upp när man pratar om en jorden runt resa... många hade samma tankar själva... men många är också dem som slocknar lika fort som ljuset tänds när man pratar om drömmar... för de inser att de lät sina drömmar glida dem ur händerna. Livet... hände istället. Livet gick sin gilla gång.
Allt annat kom i vägen. DU säger, jag ska bara - och så går det 20 år. Sen vaknar du upp. För guds skull, det är ju nu vi ska vara vakna. Sova kan vi göra i graven. Livet ska inte bara levas - det ska omfamnas.
 

 

NU, är vi väldigt redo att lämna den bubbla vi lever i för tillfället, den lilla världen - för att uppleva den stora vida världen. Vi är redo att lämna vår trygghetszon för att insupa det okända och gå på helt ny mark vars berättelser och innehållsrika upplevelser vi aldrig tidigare hörsammat. Allt är nytt och spännande. Ovetskapen om vad som komma skall får adrenalinet att pumpa och den inre äventyraren att jubla av eufori.
Det är dags att lyfta blicken från fötterna för att uppmärksamma en vardag helt olik den vi är vana med. Du kallar det resa... JAG kallar det en inre revolution. Att bryta upp från de rötter vi återigen har odlat fram för vår egen bekvämlighets skull. Jag kallar det den mest värdefulla utbildningen du någonsin kan få i ditt liv. Många skulle säga emot mig här, men oftast är det dem som aldrig reser själva som inflikar med det negativa. Som aldrig låter resandet öppna upp deras sinnen. För det är precis det resor gör. Alla människor vi träffar och de kulturer vi möter, alla nya upplevelser, de synintryck som fastnar på våra näthinnor och förståelsen för att världen är så stor och våra vardagliga "problem" är så små så små. Jag bränner skolbänken vilken dag i veckan som helst - bara ge mig världen och dess innehåll. "The world is yours and everything in it".

I dagsläget är det SHOWTIME, på hög nivå. Planerandet går på högvarv och det är ytterligare några saker som ska på plats innan vi kan släppa taget helt och ge oss av.
 
Klockan tickar, nedräkningen lider mot sitt slut.
 
 
 
2 kommentarer publicerat i Fredrik skriver, Före avresa;
Taggar: Adrenalin, Att förverkliga sina drömmar, Att våga följa sina drömmar, Barndomsdröm, Cocktail av känslor, Inre Revolution, Inre röst, SHOWTIME, Vi bryter ny mark, Äventyr
#1 - - Louise :

Ni har gjort rätt beslut! Jag hade faktiskt blivit lite besviken på er om ni inte gjort er resa, då jag har pratat om att min syster och hennes kille de ska bannemej resa jorden runt-och det är så jävla häftigt! Nu kan jag snart stolt berätta att ni gett er av! Show is about to begin 🌟

Svar: Alltså, denna kommentar gör mig så glad och full i skratt varje gång jag ser den! 😍😍😍 Du är för härlig systra mi! 💕
Sofia och Fredrik

#2 - - Susanne Hellström:

Ojojoj !! :-)
Vilken resa ni kommer göra :-) både till det yttre, men även till det inre.
Är otroligt glad för eran skull :-)
Önskar er ett stort lycka till !!
Många kramar Mamma / Susanne