Och ut i djungel det bar..

Efter vår vulcanoboarding var egentligen planen att dra direkt vidare till Granada men då var i alla fall jag så pass trött och smutsig att jag bara såg fram emot en dusch och lite lugn och ro. Det sista jag kände för var att sätta mig på en smockfull chickenbus i totalt 4 timmar (eller eventullt tvingas stå upp då sittplatserna snabbt tar slut på dessa bussar), dessutom hade vi behövt byta buss i Managua för att leta reda på ännu en buss vidare till Granada för att möjlighen hinna fram innan mörkret skulle vara ett faktum. Kändes inte helt aktuellt så därför bestämde jag att vi skulle övernatta en tredje natt på Bigfoot Hostel och ta en lite dyrare Shuttle arrangerad av vårt Hostel morgonen därpå istället. 

Sagt och gjort, det blev en trevlig kväll med biljardspel, öl och trevligt sällskap och vid lunchtid dagen därpå anlände vi till Granada. Nu skulle vi bara ta oss vidare till Treehouse också, det var dags att bege oss ut i djungeln. Då nästa gratisshuttle till detta hostel uppe bland trädkronorna i Nicaraguas djungel inte gick förrän 5,5 timmar senare letare vi reda på ett café med wifi och sökte fram alternativa resvägar. Det fick bli chickenbus, och vid 15.30 anlände vi till vårt boende för de kommande två nätterna. 
 
Det var inte supertydligt vart vi skulle ta vägen när vi gick av vår Chickenbus, men med hjälp av vår superkamera lyckades Fredrik zooma in Treehouse uppe i skogen en bit bort och vi tog ur riktningen därefter.
 
Vi lyckades till slut navigera oss fram till "ingången" - härifrån följde 200meters stigning innan vi var uppe.
 
Treehouse <3
 
Vi checkade in i vår Loftsängi en av trädkojorna innan vi satte oss vid baren och tog varsin öl och bara njöt av att vara framme. Bekantade oss med två härliga tjejer från Danmark som hade varit ute och rest i hela 20månader och de gav oss en hel hög av deras bästa tips och råd inför våra stundande destinationer, mycket uppskattat. Kvällen kom och vi beskådade en magisk solnedgång samtidigt som aporna svingade sig bland trädgrenarna precis runt omkring oss. Det var verkligen en häftig upplevelse.

Jag i vår Loftsäng

Här gällde det att låsa in allt vi ägde för att förhindra de tjuvaktiga aporna att lägga beslag på något av värde.

Ihoplappning av vårt myggnät över loftsängen, vilket såhär i efterhand var helt onödigt då vi inte såg en enda mygga under vår vistelse - konstigt, men underbart, nog. Men nätet höll möjligen spindlar och andra kryp ute.

Finbesök

Solnedgången var något utöver det vanliga här ute i djungeln

En av alla apor som svingade sig runt bland trädkronorna


Snart började gratisbussarna med gäster att trilla in och festen var i full gång. Idag var temat "Jungle Fiesta" och en del började smycka ut sig med djungelenliga outfits. Själv använde jag mina "midsommarkrans-skills" och band mig en djungelkrans. Trädkojan fylldes till bredden med folk, nästan så man borde oroat sig lite för att den inte skulle falla samman, men den höll också denna kväll. Det ska tilläggas att alla festglada ungdomar som befinner sig här under mörkets timmar inte bor här, utan många tar bara gratis shuttle från Granada för att festa ett par timmar innan de tar en av bussarna tillbaka vid midnatt eller kl. 2. Ölen var väldigt billig, runt 12kr styck, och under dagen fick vi säkert i oss både 8 och 10 var, men vi tog det ändå ganska lugnt och framåt midnatt smög vi oss upp i vår loftsäng och somnade till apornas skrikande (de lät närmast som hundar som skäller) och övriga djungelläten. 

 Barhäng och jag i min fantastiska djungelkrans xD (Foto från Treehouse Nicaraguas facebook)


Dag två, och vår första och enda heldag, blev en otroligt slapp en. De som inte checkade ut på morgonen åkte på guidad tur vid 14 och det var inte många fler än vi och personalen kvar under stundande eftermiddagstimmar. Vi läste böcker, målade naglar (eller okej, jag målade naglar), skrev dagbok och slappade i hängmattorna. Även denna kväll fick vi bevittna en magisk solnedgång innan partyfolket återigen trillade in. 

Hängbron som ledde från trädkojan där vi sov till "barträdkojan". Det gungade bra när man gick.

Öl, kortspel och chill lagom till ännu en solnedgång

Näthäng

Alltid med en öl i handen

Här försökte jag mig på en panoramabild på Fredrik och hängbron, som ni ser lyckades jag sådär - hängbrons räcke var alltså rakt ;)

Solnedgångsswing

Behöver jag säga att jag trivdes?

Det var dags för Weird Wednesday och nu skruvades verkligen stämningen upp rejält från förgående kväll. Jag skiftade från öl till drinkar (som var lika billiga om man köpte två åt gången) och det tog verkligen skruv. Några av de som vi träffat på Bigfoot Hostel i León och under vår Volcanoboarding dök upp och det blev festande till långt inpå småtimmarna. Får erkänna att det nog blev ett par drinkar för mycket för min del så Fredrik fick agera stöttepelare när jag utifrån bästa kapacitet försökte ta mig över hängbron och upp i vår Loftsäng. Där däckade jag ganska omgående och dagen efter var en pina, en sådan bakfylla kan jag inne minnas när jag senast hade, det gjorde ju inte direkt saken bättre att jag hade dragit på mig en rejäl förkylning som komplement. Men såhär med facit i hand var det nog ändå värt det, även om jag kanske inte kände så under min bakfylledag - dock har suget efter alkohol inte återvänt ännu, men det kan nog förvisso vara nyttigt med ett par dagar utan.

 
Making new friends - här Alexandra från Norge (Foto från Treehouse Nicaraguas facebook)
 
Det gick vilt till, här spelade vi "dart med en twist". På darttavlan sattes det upp lappar med nummer, träffade man ett nummer fick man en utmaning och klarade man den bjöds det på en gratis shot. Jag förtjänade min shot genom en pinsam rapp. Men kul hade vi! (Foto från Treehouse Nicaraguas facebook)
2 kommentarer publicerat i På resande fot, Sofia skriver;
Taggar: Djungelliv, Fest, Granada, Jungle Fiesta, Junglelife, Party, Solnedgång, Treehouse, Treehouse Nicaragua, Wierd wednesday, centralamerika, nicaragua
#1 - - World by Tina:

Grym resa! Nu var det flera år sedan jag var i Nicaragua, men längtar ofta tillbaka, ja till alla länder i centralamerika faktiskt. Dags för återbesök!

#2 - - Susanne Hellström 🌸 :

Annorlunda sandaler 👣 du har Fredrik ☺
Ser verkligen härligt ut!
Kram på er 😘

Svar: Ja, de letade han länge efter och efter att först att ha fått hem fel storlek landade tillslut ett par i rätt storlek i brevlådan hemma i Norge strax innan avresa :)
Sofia Bertilsson & Fredrik Eriksson