Redwoodskogarna

 
 De magiska Redwoodskogarna
 
Humboldt Redwoods State Park - Hemvist till de högsta träden i världen.
 
Redwoodskogarna tilltalar det inre barnet i dig. Just när du tror att du har perspektiv på saker och ting i världen, så kan du fortfarande slås med häpnad, precis som när du var liten och livet var fullt av äventyr. För när du var liten var mycket främmande och världen verkade så stor och spännande. När du tar klivit in bland dessa giganter till träd så är det som att kliva in i en annan värld. Ett verkligt never never land som omfamnar dig och trollbinder dig med sin magi. Att gå och blicka upp mot trädkronorna så nackspärren nästan blev ett faktum skänkte oss båda en sådan glädje och inre ro. Det här är tillfällen när naturen är som allra bäst och oslagbar. Många gånger har man promenerat i skogen, men dessa skogar är i en klass för sig själva. De får dig att nästan tro på att du teleporterats några miljoner år bakåt i tiden då fara lurade bakom nästan varje trädstam i form av en dinosaurie. 
 
  
Giant Tree - 120 meter högt 
 
 
En kort filmsnutt då vi vandrar på James Irvin Trailhead. Vi har precis varit vid Fern Canyon, där scener ur Jurassic Park spelats in.
 
Nedan följer några extra bilder från vårt besök i redwoodskogarna: 
 
 Skit i om man blir blöt, Fern Canyon ska upplevas på det här sättet, tyckte jag. 
 
Avenue of the Giants 
 
Tänk er den tiden det tar att såga itu en sådan här bjässe, även om de har riktigt stora sågar så tar de dessa för hand och det lär ändå ta ett bra jäkla tag. 
Vi tog en kort fikapaus uppe på en del av ett redwoodträd. 
 
Sofia fick köra igenom Drive-Thru Tree, jag fick klättra på det. Mot toppen. 
 
Miljön var helt sjukt vacker på sina ställen. Scenen i Twilight när de hoppar ut från huset och klättrar upp i träden - släng dig i väggen. Sången Bella´s Lullaby hade dock passat in fint till vår promenad här. 
 
Sofia står där, den lilla rosa pricken där mitt på stigen. 
 
En bild som illustrerar hur gamla vissa av träden är. Längs till vänster - vikingar upptäcker Nordamerika. 
 
 
 
Ni förstår vad jag menar med nackspärr nu va, det här var en vanlig syn. Och vi tittade inte bara uppåt för att ducka de så kallade widowmakers - grenar som faller från toppen som omedelbart blir livsfarliga projektiler. Dessa fick sitt namn förr i tiden då de tog livet av en del av skogshuggarna som arbetade ute i skogen.  
 
 
Här på Rockefeller Loop
 
 
 
 
 
Fler videoklipp från vår resa runt jorden ligger nu ute på YouTube, under vår kanal Jorden Runt 365 (länk finns till höger längst ned under arkiv). Dessa ligger inte helt i ordning eftersom vi har publicerat flera vlogginlägg från våra senaste äventyr där filmer från dessa upplevelser kommer före flera av andra videoklipp vi gjort tidigare på resan. Men det kommer att laddas upp fler filmer kontinuerligt, så bara ignorera att datumen inte stämmer helt. Den rätta tidslinjen får ni genom att följa oss här på bloggen och via instagram. Instagram kommer troligtvis alltid att ligga snäppet före eftersom blogginläggen gärna tar lite tid att producera då nätet inte alltid är med oss. 
 
YouTube Kanal: 
2 kommentarer publicerat i Vlogg
Taggar: Avenue of the Giants, Dinosaurier, Fern Canyon, Giant Tree, Humboldt Redwoods State Park, Magi, Never never land, Redwoods
#1 - - Susanne Hellström 🌸 :

Sofia står där 😂 den lilla rosa pricken mitt på stigen 😂
så underbart vackert det ser ut där, vilja 🌲 helt otroligt 😱 imponerande 👍🔆

Svar: Det var riktigt fint där :)
Sofia Bertilsson & Fredrik Eriksson

#2 - - Susanne Hellström 🌸 :

Sofia står där 😂 den lilla rosa pricken mitt på stigen 😂
så underbart vackert det ser ut där, vilja 🌲 helt otroligt 😱 imponerande 👍🔆