Flytten

"Two roads diverged in a wood, and I - I took the one less traveled by"
Robert Frost
 
 
Lägenheten finkammas och packas ned i flyttlådor.
 
Just nu är vi i allra högsta grad mitt i nedpackning av lägenheten i flyttlådor. Hela vardagsrummet är nu knökat med lådor, väskor och diverse prylar. Dessa materiella ting ska sedan förvaras i ca 16 månader på Yellowbox i Stavanger. Vi har hyrt en 2 kvm liten bod där allt vi äger och har här i Norge ska skuffas undan för kommande framtid. Jag har under hela planeringsfasen inför jorden runt fått för mig att jag ska gå helt bananas och slänga varenda liten sketen pryl jag har för att börja på tomma ark vid återkomsten, men "saner heads prevailed" dvs jag löper inte linan fullt ut men nästan. Mycket är slängt och en del återstår att slängas. Det är en frihet i att göra sig av med sin gamla skit som bara ligger och skräpar i ett hörn och bidrar till stress. Med åren har jag lärt mig att uppskatta det lilla, (säger jag som ska resa jorden runt - räckte det inte med en vanlig resa herr Svensson?) både vad gäller materiella ting men också upplevelser och att njuta av det som sker i mitt liv här och nu. För den tiden kommer aldrig igen. Det behöver inte alltid vara överflöd och topnotch. Det nyaste och det bästa för att hålla sig på toppen av den sociala tillhörigheten. Sånt tar tyvärr tid att lära sig och även den mest inbitna livsnjutaren missar ibland det vackra i nuet. Men så länge man gör sig påmind och försöker så är man på rätt väg. Remember Mark Twain - "20 years from now".
 
Vid en flytt så märker man att man ALLTID har mer saker än vad man först tror, dock stämmer mina ursprungliga beräkningar relativt bra - men förhoppningsvis ska vi komma undan med max 15 flyttlådor och diverse småsaker utöver detta. Jag har tydligen lyckats samla på mig en hel del böcker och i tillägg till det så har jag bland annat ett skrivbord, en bokhylla och två stationära datorer. Garderoben gick jag igenom som en stormvind och slängde mer än 50 procent av alla mina gamla kläder, eller snarare skänkte bort till Fretex. Sofia har även hon slängt mycket av kläder och prylar. Det är ingen idé att spara på det. Men hur glasklart man än ser på det så kommer ändå nostalgin att skölja över en. Nej men vänta lite nu, den vill jag inte slänga - den har ett visst värde för mig. Tro mig, vi har haft våra duster.
 
Ständigt blir man påmind om vad som komma skall. Aldig får vi tanken, vad tusan är det vi håller på med. Spänning och förväntan lyfter oss och bär oss på sina axlar. Vi gör det få gör och det handlar inte bara om en resa. Det handlar om att följa drömmar, att gå sin egen väg, tro på sig själv - och samtidigt på ett hörn ge samhället en käftsmäll genom att säga nej till detta slaviska dagliga mönster och "GO RENEGADE". Få har möjligheten att bryta upp i sina liv på grund av hus, barn och fasta jobb blablabla. Vi ser inga hinder i våra liv. Vi har inget som begränsar oss, som håller oss tillbaka. Och tiden att göra det är NU. Det är dags att kapa trossarna. Vi bryter med vårt nuvarande liv och påbörjar ett nytt liv på resande fot. Det blir vår vardag framöver och det blir vårt sätt att LEVA. Vi har bara ett liv, men många verkar tro på annat och satsar på att ta igen förlorad tid på pensionens övertid. Vi vet att de dammiga flyttlådorna står där de står när vi kommer tillbaka och att livets nya utmaningar och glädjestunder, med allt vad det innebär, väntar på oss runt hörnet.
 
10 kg på ryggen ger även det en viss tyngd på våra axlar - men vi har aldrig känt oss lättare.
 
En lyckliga Sofia med sommerfugler i magen
 
Yellowbox
 
 
 
 
Jag och Sofia på väg till Yellowbox för sista gången innan avresa, vi testar våra ryggsäckar
 
 Fick låna bil för att köra bort våra flyttlådor
 
 
 
#1 - - Susanne hellström:

Där ser sakerna ut att förvaras väl :-)

#2 - - Susanne Hellström :

Jag sitter här i bilen och läser din text igen, och kan inte annat än att känna en otrolig stolthet och glädje över det liv ni ny lever och att ni fått den insikten så tidigt i era liv, att just det ni väljer att göra, leva här och nu, är så stort och jag känner faktiskt mej otroligt lycklig för eran skull :-) ♡

Svar: Tack mamma. Ja vissa insikter kommer tidigt i livet. Men vi lever ju det liv som är bäst för oss för tillfället, och det känns väldigt kul. Vi har det hur bra som helst. Att resa och se världen öppnar upp ögonen för nya upplevelser men får en också att granska det man upplevt och det man hade hemma - vilket gör att man kommer till insikt om hur bra vi egentligen har haft det som vuxit upp i ett land som Sverige. Det finns så otroligt mycket som är bra med Sverige men som man inte ser om man inte upplever annat. kram
Sofia Bertilsson & Fredrik Eriksson