Översikt Resrutt

"The art of travel is to deviate from one’s plans"
 
Nedanför följer en ungefärlig resrutt för vår jorden runt resa som är sammanställd på Travellerspoint.com.
 
Hela resrutten blir i dagsläget 3.5 varv runt jorden sammanräknat - dvs ca 139 000 km, med tillfälligt stopp/genomresa i mellan 30-40 länder. Detta är dock väldigt högt räknat (fågelvägen) och inte alls en exakt bild av slutresultatet just för att vi kommer, som nämnt tidigare, ge vika för spontaniteten och kanske helt och hållet hoppa över något land som nu står med på listan. Tanken är att det inte ska bli för mycket fläng fram och tillbaka och känner vi att det blir för stressigt så slår vi av autopiloten och cruise control - för att stanna längre än planerat på ett ställe om vi finner ett guldkorn, vilket är högst troligt. Grundtanken är inte att hinna se och göra så mycket som möjligt - även om den tanken till viss del finns där - utan det är att i största möjliga mån bara njuta av att ta dagen som den kommer, uppleva olika kulturer och träffa människorna som lever sina liv på helt andra sätt jämfört med oss själva - leva i nuet och framförallt njuta av FRIHETEN vi har skapat oss själva.
 
 
 
 
Nedan följer en kortfattad beskrivning till ovan bifogad bild:
 
1. Start - Första flygresan från Göteborg till Mexico City. Efter några dagar vidare mot kusten och Cancun/Playa Del Carmen för sol och bad etc.
2. Från Mexico vidare igenom hela Centralamerika med i första hand buss som färdmedel: Belize, Guatemala, Honduras, (El Salvador), Nicaragua, Costa Rica, Panama.
3. Segling några dagar bland paradisöar från Panama till Colombia.
4. Från Colombia vidare ned med buss i Sydamerika och via Ecuador, Peru, Chile och eventuellt in i Argentina och Buenos Aires.
5. Eventuellt flyg från Buenos Aires, om inte det så flyg från Santiago i Chile till San Fransisco i USA där vi påbörjar vår Road Trip från kust till kust tvärs över hela landet med stopp i bland annat Los Angeles, San Diego, Las Vegas, Dallas, Houston, New Orleans, Orlando, Miami och Key West. Enkla motell och campingar längs vägen blir vårt boende de dagar vi inte övernattar i bilen. Beror helt på vilken typ av fordon vi väljer för vårt äventyr.
6. Flyger vidare mot antingen Japan eller Fiji, beror helt på tid och hur vi tajmar med väder och vind.
7. Från Japan eller Fiji vidare till Hong Kong där vi bland annat måste fixa visum till Kina och eventuellt Ryssland i samma sväng.
8. Vidare in i Kina för att uppleva detta enorma land med en spännande kultur och uråldrig historia.
9. Flyg mot paradisön Bali, där sol och bad väntar samt diverse utflykter.
10. Från Bali tar vi oss troligtvis till Sri Lanka strax nedanför Indien för att sedan ta oss vidare mot Afrika.
11. Vi tar oss upp landvägen med tåg/bil genom Sydafrika ända upp till Kenya med stopp i bland annat Kapstaden, Johannesburg, Lusaka, Dar Es Salaam, Zanzibar och Nairobi för att längs vägen uppleva bland annat utsökta vingårdar, Victoria Falls, safari i Krugerparken, Masai Mara och Serengeti och mycket mer.
12. Från Kenya flyger vi vidare till Indien och luffar oss igenom hela landet med stopp i eventuellt Bombay, Calcutta, New Delhi och Agra.
13. Via Indien reser vi till Nepal (världens tak) och Tibet för att socialisera och meditera med buddistmunkar i sina högt belägna tempel.
14. Vi flyger vidare till Nya Zeeland som vid det här laget är så långt hemifrån vi kan komma - här väntar en Road Trip igenom hela landet via bland annat Auckland, Christcurch, Wellington och Queenstown med äventyr som ger adrenalinkickar på hög nivå.
15. Från Nya Zeeland flyger vi kanske vidare till Burma och drar en tågluff igenom hela Sydostasien, med enstaka flyg då tåget är uteslutet. Vi tar oss igenom bland annat Vietnam, Laos, Kambodja och Thailand.
16. Vi tar eventuellt tåg från Bangkok ända ned till Singapore med den berömda Eastern and Oriental Express - via Thailands paradisöar och Kuala Lumpur.
17. Ett besök till Borneo är ett måste för att uppleva uråldrig regnskog och nomadiskt urfolk och vi tar oss igenom staterna Sabah och Sarawak.
18. Från Borneo bär det av mot Australien och ännu en Road Trip längs guldkusten från troligtvis Melbourne ända upp till Cairns via Sydney, Canberra och Brisbane. Vi sover i bil eller på campingar längs vägen.
19. Härifrån tar vi oss upp mot Hong Kong igen för att eventuellt fixa visum till Ryssland om vi inte lyckas med det först gången vi är där, men även för att fixa visum till Mongoliet eftersom att vår avslutande färd hemåt nämligen Transsibiriska Järnvägen går från Peking tvärs igenom Mongoliet och Ryssland. 
20. Via St. Petersburg kanske vi tar oss mot Helsingfors i Finland och sen över till svensk mark för att med stor sannolikhet tuffa vidare mot Stavanger. Vi lämnar det helt öppet än så länge. Vem vet, vi kanske fastnar någonstans på vägen.
 
Det var en sammanfattad beskrivning av vår potentiella resrutt runt jorden. Mycket kommer att ändras och det är det oväntade och de avstickare vi gör som höjer spänningen. Ser fram emot att stycka vår planerade rutt lite i bitar för att vara mer oberäkneliga.
 
Översikt resrutter:
 
Amerika
 
 
 
 
Amerika - Asien
 
 
 
 
Afrika
 
 
 
 
Asien
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Resrutt
Taggar: Resrutt Jorden Runt, Travellerspoint