Salkantay Trek till Machu Picchu

FREDAG. En av tre kvar på jobbet för mig (Sofia). På fredagkväll, exakt två veckor från i dag, lämnar tåget Stavanger station med siktet inställt på Oslo - där vi dagen därpå ska ta tåget vidare mot slutdestinationen Göteborg. Eller i alla fall slutdestinationen för ett par dagar, innan det riktig stora äventyret tar sin start den 6mars.

Jag sliter just nu som ett djur på jobbet, februar månad som jag trodde skulle bli en lugn månad, har istället blivit den mest utmanande månaden på länge. På grund av sjukdom har det istället för lugna, kontrollerade dagar varit lite halvt kaos i mitt huvud, men nu efter att januari månad är avslutad och all lön för februari har blivit utbetald känner jag att vi klarat detta mycket bättre än jag hade vågat hoppats på och jag har återigen läget under kontroll. Känns det som. Från nästa vecka hoppas jag att vi återigen ska vara fullbemannade och att de två sista veckorna ska bli något mer avslappnande.

På hemmafronten så sliter Fredrik på sitt håll. Efter ett besök av svåger och svägerska i dagarna 5 efter att han stämplade ut från jobbet den sista januari har han denna veckan satt igång på allvar med alla praktiska saker som måste ordnas innan vi lämnar Stavanger. Han har bland annat fått ordning på följande:
 
1. Lagerhotell för förvaring av våra personliga ägodelar, med tillgång från 14februari. Hyran är betald till och med maj 2018 för att köpa oss lite tid att få allt på plats när vi kommer tillbaka efter resan i slutet på april nästa år. Han lyckades dessutom förhandla ner priset med ytterligare 30% vilket passade oss väldigt bra.
 
2. Bokning av Salkantay Trek från Cusco till Machu Picchu. Start från Cusco 29april, och därefter blir det vandring i 5 dagar innan vi når Machu Picchu. Här är länk till företaget och den planerade reserutten
 
3. Tömt lagrena av Malarone tabletter på Stavanger alla apotek (i princip). Han har så långt fått tag på 27 av totalt 28 askar, och den sista asken är beställt för upphämtning i morgon. Så här ser det just nu ut på vårt köksbord hemma:
 
4. Köp av "Cloudlagring" för backup av alla dokument som kommer finnas på vår dator.
 
5. Inköp av diverse andra saker till resan, så som extrabatterier till kameror, fodral till macbook med mera.


I helgen blir det fokus på packning av våra ägodelar som ska köras till lagerhotellet nästa helg, men vi ska först starta helgen med ett biobesök ikväll - Fifty Shades Darker!
 
0 kommentarer publicerat i Före avresa, Sofia skriver;
Taggar: Jorden Runt, Jorden Runt Resa, Lagerhotell, Llama Path, Malarone, Nedräkning, Planering, Resa, Salkantay, Yellowbox, machu picchu, malaria, vandring