En vecka respektive en månad jobb kvar

Tisdag 24januari.

Det betyder att det idag återstår en vecka (för Fredrik) respektive en månad (för mig) till det att vi arbetar våra sista dagar för detta året, och för en god bit in i nästa år. Det känns overkligt, men samtidigt otroligt skönt!

Det mesta börjar nu falla på plats och så smått börjar vi känna oss redo för avresa. De första vaccindoserna är avklarade och tid för de sista sprutorna är inbokat till den 17februari. Reseförsäkring för första året är betalt, förlängning för de sista två månaderna tar vi oss av när det närmar sig mars 2018. Vi har bestämt var vi ska tillbringa våra första tre nätter på vår resa, och bokning och förhandsbetalning av två sängar på hostel Massiosare El Hostel är numera i box. Dessutom är de flesta fasta utgifter för kommande 14 månader betalda, såsom Spotify, Storytel, CSN (för 2017) och SOS Barnbyar. Våra nya, och numera, norska körkort har landat i brevlådan och internationella körkort har vi också fixat. Betalningskort med giltighet för hela resan är beställt eller redan fixat i de tillfällen det var aktuellt, samt upprättanden av gemensamt "Jorden Runt-sparkonto" på DNB (detta återstår fortfarande för Swedbank). Vi har dessutom fått köpt eller beställt den mesta elektroniska utrustningen; såsom Laptop (MacBook Air 13.3tum), Actionkamera (GoPro Hero 5) och Kompaktkamera (Panasonic Lumix DMC-TZ80). Min (Sofias) packning är mer eller mindre klar och en nära inpå fullpackad 50liters ryggsäck (av märket Haglöfs; modell Röse) står på golvet i vardagsrummet och gör oss ständigt påminda av vad som komma skall.

Just nu jobbas det för fullt med ett budgetark i excel där tanken är att vi ska lägga in alla utgifter under resan för att få en god översikt över hur bra vi håller oss till vår utsatta budget. Men det är också tänkt som en kul grej för att kunna dela med oss av vad det kan kosta att "leva" i de olika länderna. Så det blir hyfsat detaljerat för statistikens skull, men vi prövar ändå att hålla registreringen så enkel som möjligt.
Research om våra planerade äventyr och om platserna vi tänker besöka pågår konstant, men mest kritiskt är Inkaleden som vi eventuellt måste boka ett par månader i förväg, så detta blir något för Fredrik att fokusera på i februari när han inte längre har något jobb att lägga tid på. 

Vi ska också bestämma oss för hur stor lagerförvaring vi kan tänkas behöva för att så småningom kunna börja stuva ner våra tillhörigheter i flyttlådor (vilka just nu står lutade mot väggen i sovrummet) för att köra bort till Yellowbox lagerhotell ett par kilometer från vår lägenhet. Också detta blir ett projekt för Fredrik att ta sig av i februari. 

Bjuder på bilder från vår senaste resa till Frankrike i sommar då det just nu är dåligt med "förberedelse-bilder". 

Fotbolls EM och Sverigematch i Paris
Ett par dagar på cykel bland vingårdarna i Chateaneuf du Pape
Belanda-tornet med utsikt över Nice
Vacker utsikt från en högt belägen restaurang i Eze (mellan Nice och Monaco).
#1 - - Susanne Hellström:

Eran resa närmar sej med stormsteg :-)
Härliga foton på er <3
kram

Svar: Ja, den gör verkligen det!! Skrämmande nära nu nästan 😉
Sofia och Fredrik

#2 - - E:

Ni är ju så fina! Inte långt kvar alls. Även om jag mest ser fram emot tiden i gbg innan er avresa <3

#3 - - E:

Ni är ju så fina! Inte långt kvar alls. Även om jag mest ser fram emot tiden i gbg innan er avresa <3

Svar: Åh! Du också min finaste vän!! 😘 Nej, nu är det nästan skrämmande nära! Börjar få sjuk resfeber redan! 😆 Längtar också massor efter tiden innan, men möjligen lite extra till resan ;) höhö! ❤️
Sofia och Fredrik

#4 - - berit o kjell:

vi tänker på er

Svar: Kram på er! 💕
Sofia och Fredrik