Merida & Celestun med Rosa Flamingos

Ja, vi rör på oss fort - men det kommer inte att bli en vana. Än så länge har tempot varit högt och vi har snabbt förflyttat oss från stad till stad i Mexico. Cancun får bli staden där vi "landar" bokstavligen talat. Vi hinner få några dagars Springbreak och efter det blir det chill på hög nivå. Sol och bad i överflöd, inga bekymmer och framförallt ingen jäkla buss på ett tag - eller i alla fall inga extremt långa bussturer.
 
Merida
En 16 timmars bussresa tog oss tillslut ända fram till Merida på Yucatan halvön. Tro det eller ej men det gick förvånansvärt bra att sitta på en buss så länge. Och här trodde man att både rygg och nacke skulle vara så pass trasiga att man skulle vara tvungen att inhandla nytt på den lokala marknaden i staden. Där sparade vi några pesos.
 
Det märks med en gång att Merida är lite mer en stad med internationell miljö. Folk sköter sitt och ser inte med långa blickar efter oss när vi kommer och går på gatorna - något som varit ytterst märkbart i tidigare städer. Här finns det gott om backpackers och folk som hittat hit från världens alla hörn, så mexikanarna är vana. Tyskar och fransmän går tydligen igen rätt ofta här i Mexico har vi märkt. 
 
Celestun
Vi började första dagen i Merida med att hoppa på en ny buss som tog oss ut mot den lilla fiskebyn Celestun och de Rosa Flamingos som häckar alldeles i närheten här. Den turen tog ca två timmar enkel väg och här kände vi verkligen att vi flänger mycket när vi satt på bussen på väg ut. Vi får ta oss själva i nackskinnet och hytta med näven lite så att vi eventuellt inser att vi måste sakta ned temot lite. Vi hade tur att mötas av en guide så fort vi klev av bussen i Celestun som mer eller mindre drog med oss ned på stranden för att knöka in oss i en grupp som precis var på väg ut. Så lätt har det nog aldrig varit att på eget manér "skräddarsy" en utflykt som vi hade föga information om innan - mer än att vi efteråt uppmärksammade att vi lyckades göra den till halva priset mot vad det hade kostat om vi bokat en utflykt från Merida med ett företag. 
 
Fantastisk upplevelse att se rosa flamingos på nära håll. Även om vi inte direkt är några fågelskådare av rang så har vi inga problem med att njuta av naturens vackra. De distinkta ljuden från dessa flamingos och den skrattretande starten, när de mer eller mindre springer på vattnet och flaxar, fick oss båda att le av glädje. Vi passade dessutom på att bada i en sötvattensjö, när de flesta andra landkrabbor behöll kläderna på - så hoppade vi självklart i det fesljumna vattnet. 
 
Precis på väg ut för att se rosa flamingos
 
Kolla det fantastiskt fina pannbandet rå, mitt i pannan - att ha långt hår är ingen dans på rosor
 
Sofia är överlycklig
 
Vackert

Här lyckades vi fånga en som precis lyfter, se hur de springer på vattenytan vid start
 
Flera som springer och lyfter samtidigt
 
In bland träd och rötter
 
 
 
Och ett dopp i sötvattenkällan, Sofia stilar genom att stå på repet. Alligatorer lurar alledeles i närheten.
 
#1 - - Susanne :

Väntar med spänning på eran första Vlogg 👍 😀

#2 - - Susanne :

Ni tar otroligt fina bilder 😍

#3 - - Susanne :

Ni tar otroligt fina bilder 😍