Oaxaca - Mexico

Idag kom vi fram till Oaxaca ca 05:00 efter en fem och en halv timmes lång bussresa från Mexico City. Det gick förvånansvärt bra att sova på bussen i våra säten nedbäddade i våra silkesöverdrag och nackkudde för huvudet. Normalt sett är det lite av en pina men jag antar att våran överaktivitet på dagen i Mexico City med ryggsäckarna hängandes på ryggen tog ut sin rätt. 
 
Det finns fördelar med att åka nattbuss och det är bland annat att du slipper kostnad för en natts boende (även om det är extremt billigt), du kan ta igen sömn på bussen och samtidigt vara på väg någonstans (även om det inte är det bekvämligaste sättet), och när du åker på natten så slipper du solen som steker på och gör hela bussen och vistelsen i den kokhet. Nackdelen är då att du missar en del saker på vägen, eftersom det är mörkt. 
 
Framme i Oaxaca var det kolsvart ute men vi navigerade relativt enkelt fram till hostelet, Iguana Hostel, för att se om det fanns någon möjlighet att ställa av väskorna innan incheckning runt kl 13. Dåliga odds visade sig vara sanna och vi fick vandra vidare för att köpa frukost och ta det lite lugnt innan vi kunde komma in på hostelet. 
 
Sofia har agerat guide hela dagen nu och noggrant följt de sevärdheter som ägaren till hostelet vi nu bor på ringade in på kartan. Riktigt imponerande med tanke på att hon tidigare resor haft lokalsinne badboll. Fantastiskt väder, charmiga gator och mycket folk - Oaxaca är en underbar stad. Vi har gått ganska mycket och känner oss relativt nöjda för dagen. Nyligen bokade vi en 9 timmars utflykt imorgon till bland annat Mone Alban och Huerva del Agua. Vi har också bokat vår tur vidare i Mexico som avgår redan imorgon till San Cristobal, här är vi framme ca kl 08:00 på morgonen efter en ca 11 timmars busstur. Eftersom att vi åker på natten blir det inga problem med sömnen alls, eller? 
 
Kvällen avslutades med middag ute på stan med härlig musik i bakgrunden som stämningshöjare.
Nu känner vi oss rejält sega och behöver ta igen lite ordentlig sömn i en normal säng. 
 
Tidig frukost på en bänk utanför bageriet, i väntan på att hostel öppnar 
 
Vi vågade oss på att testa varsin friterad gräshoppa på den lokala marknaden, vilken delikatess

Friterade med en viss hetta, vi fick en hel påse

Nej, vi åt inte upp hela. Det fick räcka med en var
Sofia ser lite skeptiskt på den lilla gräshoppan
 
Säg de gator vi inte går på. Här på på väg upp för att få utsikt över staden
 
 
#1 - - Susanne Hellström:

Hej!
Gräshopporna ser inte alltför frestande ut ;-)