Vlogg: Road Trip i USA del 10

Här kommer den sista delen av filmklipp som vi spelat in i USA, allt från tree trekk i Orlando, baseboll i Miami, greyhound race i St Petersburg, rundtur på Kennedy Space center, äventyr i Everglades och chill och lata dagar på Key West. Det är minst sagt en salig blandning men det visar också tydligt på hur stor spridning på upplevelserna vi har haft. Många är de saker vi har fått hoppa över, som en följ av budget och liknande men för det mesta har vi i princip kunnat göra precis allt de som varit planlagt eller som dykt upp spontant längs med vägen. 

Då vi egentligen filmat en hel del, betydligt mer än det vi länkar till på YouTube via bloggen, så lägger vi först upp de bästa filmklippen för att därefter successivt ladda upp resterande filmklipp på YouTube. Så håll ögonen öppna efter nya filmklipp hela tiden på vårt YouTube Konto: 

Hoppas att det ska underhålla, vi tror att det lär locka fram många skratt. Njut väl. 


Vid berömda Derby Lane i St Petersburg, Florida för att uppleva vårt första Greyhound Race.
Just vid det här racet kommer våra hundar etta och tvåa, klockrent. 


Sofia sitter och försöker tippa vem som kommer att vinna. Vi har flera race att satsa på och pengarna rullar.


Tar en sväng upp i The Treehouse i Orlando DisneyWorld. Känner sig som en grabb igen, som klättrar i träd.

Här utmanar vi oss själva och vår nivå av smidighet på Tree Trek i Orlando. Man ska bland annat ta sig över flera olika hinder, åka zip line och svinga sig som Tarzan

Mayday Mayday, Tarzan has a malfunction!!!


Zip Line över till andra sidan. Vi har det förbaskat kul. Som små barn. 


Försöker att stabilt och graciöst ta sig förbi dessa hinder, men det blir allt annat än det. Jävligt kul dock. 


Den sista zip linen och det sista hindret, nu är vi klara. 


Inne på Launch Control Center på Kennedy Space Center. Här kontrolleras raketuppskjutningar och uppskjutningar av rymdfärjor. Vi fick inte mycket tid direkt så det här blir en kort filmsnutt med mer skratt än fakta. 


Christer Fågelslang representerar Svenskarna, vad kan gå fel då? 
Här briljerar Sofia med sina kunnskaper om rymden och de olika färjorna. 


Blir inte mer Amerikanskt än detta. Baseball i Miami. Vi njöt för fulla segel. 

Vid inspelningen av detta filmklipp är vi på väg ut mot Key West. Vi har korsat hela USA och kört så mycket som över 14000 km totalt, vilket motsvarar mer än 9 Sverige på längden. Det tog oss 10 veckor och vi har kört igenom 10 stater. Nu är vi märkbart trötta på allt körande. 


Chillstund i Key West


Vi provar Paddleboard för första gången. Varför inte passa på att göra det med en öl i handen? 


I Everglades så gör man en AirBoat tur, det hör till när man kommer hit. Men oftast hör det då också till att man ser Alligatorer, det gjorde inte vi. Men nog fan såg vi en fågel 50 meter längre bort som vi stannade och glodde på i 15 minuter. Mäktigt. 

 
Akta dig, nu är vi riktigt nära en Alligator. Äntligen. Men det gäller att passa sig för den här mamman har runt 15 ungar vid sin sida också. Hur fan tänkte vi när vi gick så nära då? 

Krabbor på land? Ja, uttrycket landkrabba har man ju hört i sina dagar, men inte fan trodde jag de klättrade i träd också. 
 
Kanotutflykt på Turner River i Everglades. Vi paddlade några kilometer på den här floden och såg flera Alligatorer. En annorlunda upplevelse tydligen, vi såg knappt en själ. Men det är klart, det är ju inte den rätta säsongen. 


Vi kom riktigt nära en Alligator en gång. 


Jag får parera så vi inte blir uppätna medans Sofia är den som filmar och pratar. 

Intervjuar Sofia efter "stöten" mot Walmart. Det gäller att utnyttja systemet, fan finns det något som sitter bättre än det egentligen? Här har vi kört 10 veckor, 14000 km, igenom ett av världens till ytan största länder och använt vårt tält, våra sovsäckar och kylbox med mera och nu när vi är i Miami och snart ska avsluta vårt äventyr så svängde vi in på Walmart igen och lämnade tillbaka allt och fick vartenda litet korvöre tillbaka. Man måste ju älska den typen av Return Policy som Walmart har. God Bless America! 

0 kommentarer publicerat i På resande fot, Vlogg;
Taggar: Baseball, Disneyworld, Everglades, Everglades National park, Key West, Miami Marlins, Paddleboard, WalMart