Researtikel

  Inspiration 
 
För ett tag sedan blev vi kontaktade av momondo angående möjligheten att vara deras jorden runt experter och ge tips till deras läsare om hur det är att resa jorden runt, något vi absolut tackade ja till. Det blev ett samarbete som hållit oss sysselsatta de senaste veckorna och som ni nu kan skörda frukten av. Under fliken inspiration, längst upp på momondos hemsida hittar ni artikeln skriven av Isabella Svendstrup Knudsen i samarbete med oss, men ni kan också följa nedanstående länk i slutet av blogginlägget som tar er direkt till artikeln på hemsidan.
 
Det är vår förhoppning att artikeln ska inspirera er att själva vilja resa och upptäcka världen. Men det ska också tilläggas att det inte nödvändigtvis behöver vara själva jorden runt resan som inspirerar er, för det är inget som passar alla. Men alla har en dröm och man slås ibland utav häpnad vartifrån inspirationen kommer som blir gnistan till att du slutligen vågar följa din egen dröm. Det här är vår dröm, en dröm vi lever och andas varje dag och vi är tacksamma för att vi kan dela med oss av den till just dig. 
 
För att klargöra så handlar inte alltid en jorden runt resa om resandet i sig; de platser du upplever, de oändligt många foton du tar eller de sevärdheter du kan bocka av på din bucket list - det viktiga är människorna du möter längs resans gång, om det så må vara tiggaren på gatan, butiksägaren runt hörnet eller vagabonden bredvid dig med samma törst på äventyr som dig själv - som naturligt bjuder på ett vänligt leende, ett gott samtal och oförglömliga minnen som är själva ryggmärgen och orsaken till att man överhuvudtaget investerar sin tid i att resa. Det är människorna runt omkring oss som sätter krydda på livet och det är människorna i vår värld som inspirerar oss att själva vilja sträcka ut och nå alla världens hörn. 
 
Vi har lärt oss mycket under dessa sju månader på resande fot och skapat minnen som vi bär med oss resten av våra liv. För de som inte älskar att resa kan det ibland vara lite svårt att förstå motivationen till att vilja resa ett helt varv, eller flera, runt jorden. Vad det egentligen är för osynlig kraft som drar i dig och som slutligen får dig att kapa trossarna och lätta ankar. Det är inte alltid lätt att motivera en oförsvarlig ambition. Men för att göra det enkelt, stunden till ära, så passar vi på att låna ett uttryck ifrån George Mallory, en utav historiens mest berömda bergsklättrare som är känd för att ha gett sig i kast med att bestiga bland annat Mount Everest. På frågan om varför han väljer att bestiga världens högsta berg, där mänsklig tragedi och triumf går hand i hand, så levererade han ett kortfattat men odödligt svar på tre ord som blivit det mest berömda inom bergsklättring: Because it´s there. Varför reser vi jorden runt? Därför att det finns en hel värld där ute. Det är lätt att leva ett helt liv i samma stad med samma typ av människor runt omkring sig, samma rutiner och samma dagliga intryck - men det är svårt och utmanande att möta nya människor, hantera nya intryck, göra saker som skrämmer dig och kliva utanför din bekvämlighetszon varje dag och samtidigt njuta av din livsresa - men det är just därför du ska göra det, för DET om något får dig att växa som människa, en ovärderlig tillgång, som i sin tur gör ditt liv till ett fantastiskt äventyr. Allt det går att uppleva där hemma i tryggheten, men få är dem som gör det. Livet är ett privilegium och det går aldrig i repris, något man bör upprepa och påminna sig om varje morgon när man kliver upp ur sin säng lika ivrigt och självklart som prästen läser bibeln en söndag. Carpe Diem hänger på väggar i människors hus världen över, men det är först när orden står skrivna i din själ som viljan och styrkan att följa ditt hjärta, oavsett riktning, blir ett ofrånkomligt faktum. 
 
Momondo är en resesökmotor och ett verktyg vi ofta använder oss av när vi ska jämföra flygresor, över hela världen, något som givetvis kommer mer än väl till användning för en jorden runt resenär och vi har fram till dags dato bokat flertalet flygresor via deras resesökmotor. För oss, som ständigt har vår budget i åtanke så är pris av största vikt för att vi ska kunna fortsätta uppleva världen och allt i den och med rätt verktyg så är drömmen alltid inom räckhåll och slutligen ett faktum. 
 
 
 
Våra kanaler: 
En kommentar publicerat i På resande fot
Taggar: Because it´s there, Drömmar, Flygresor, Globetrotters, Inspiration, Jorden Runt, Momondo, Momondo Inspiration, Researtikel, Resesökmotor, Vagabonds
#1 - - Susanne Hellström:

Jättekul och bra artikeln om er på Momondo :-)