Road Trip i USA del 7

"Two roads diverged in a wood, and I -
I took the one less traveled by, and that has made all the difference"
 
Vi fortsätter vår färd på den ikoniska Route 66 så gott det går då vi närmar oss Oklahoma City och vägen sedan viker av uppåt och ifrån vår tänkta rutt. På sina ställen är vägen rejält sliten efter många års tung trafik och delar av den finns inte längre. Man kan tro att det är en barnlek att navigera sig fram längs med The Mother Road men det var faktiskt svårare än väntat. Delar av vägen finns liksom inte längre och de sträckor som finns är det dåligt skyltat till och vi hade absolut inte hittat Route 66 gång på gång som vi gjorde om det inte vore för appen maps me. Med en gammal hederlig karta, ja jag gillar sånt - släng undan elektroniken ibland - så hade du inte kommit långt tyvärr. Då hade du nästan behövt en specialkarta, en sådan karta som visar exakt vart Route 66 går, när den börjar och när den slutar igen. Du kan köra på en enkel tvåfilig väg och rätt vad det är så tvingas du köra upp på en större motorväg igen för att det är så de har lagt om vägnätet. Ibland körde vi långa sträckor för att slutligen upptäcka att vägen bara försvann abrupt, ett kusligt stopp mitt ute i ödemarken - en påminnelse om något som en gång var men som inte finns längre. Det var dessa vägar jag älskade att utforska, så till dess vida grad att Sofia säkert undrade om jag inte var riktigt klok. Men ibland bör man välja de vägar i livet som är minst trafikerade för det är just dessa guldkorn som kan erbjuda oväntade möjligheter. Vi fick dessutom ibland vägen helt för oss själva för det var få andra som körde på samma sätt, även om vi mötte några då och då. Visst, vi förlorade mycket tid på att ta dessa vägar - ibland klassade som omvägar, men såhär i efterhand så tror jag ingen av oss ångrar det. 
 
Cadillac Ranch
 
En av de mer udda upplevelser vi gjort. Bilar begravda i jorden ute på en åker med nosen nedåt strax utanför Amarillo. Varför skulle någon vilja se det? Men faktum är att det är mer populärt än vad man kan tro. Förvänta dig inget spektakulärt bara om du själv bestämmer dig för att åka dit. Det är precis vad det låter som och inte så mycket mer. Men vi hade det kul ändå, för här fick vi leka Picasso på riktigt med varsin sprayburk i handen som vi dessutom fick på köpet av andra besökare väl på plats. Lukten av sprayburk låg i luften och vädret var klanderlöst. Vart vi än vände blicken, väl framme, så såg vi sprayburkar ligga på marken. Det var inte direkt städat - men läget bjöd in barn att komma och leka för en stund och vuxna att bli barn på nytt. Det var lite som att skriva sitt namn i sanden på en strand där vattnet inom sekunder igen sköljer bort alla bevis och raderar ditt avtryck som om det aldrig funnits. Det vi målade skulle med största sannolikhet bara få finnas kvar i någon timme, men det fanns ändå där - vi hade gjort vårt avtryck och bilarna blev bara tjockare och tjockare med färg för varje besökare. 
 
 Sofia leker Rembrandt 
 Jag gör mitt bästa, men mer originellt än mina initialer blev det inte
 Standard, F <3 S
 Undra hur många timmar våra konstnärliga utsvävningar överlever 
 
Amarillo - Big Texas Steak Ranch  
 
En matätartävling som heter duga, men vi tävlade egentligen inte mot någon annan - vi tävlade mot klockan och vi hade en timme på oss att sluka en 72 oz (strax över 2 kg) köttstek hel samt alla tillbehör för att på så sätt slippa pröjsa för maten. Att Sofia gav sig in i den här leken var absolut inte väntat men det var inte heller självklart att jag skulle delta. Vi skulle först och främst åka dit och reka lite för att se om jag eventuellt ville genomföra, men så slutade det med att vi båda två hamnade vid tävlingsbordet istället. Vi frågade en utav servitörerna om det ofta hände något tråkigt under dessa tävlingar, dvs att något i kroppen brast eller liknande, men då svaret var ett blankt nej så kände vi oss mer trygga. Vi vill ju liksom inte att tarmarna skulle brista eller påbörja ofrivilliga tömmningar mitt i restaurangen med allt folk bara för att vi bestämmer oss för att leka macho för en stund. 
 
För Sofia var det en fråga om det verkligen fanns kvinnor som lyckades pressa i sig allt detta kött på den korta tiden och det var ganska vanligt ändå. Något som gjorde henne lite tryggare. Sett till statistiken så var det förvånande nog 50% av kvinnorna som tog sig an utmaningen som klarade av det och endast 1 av 7 av männen. Men som vi diskuterade så berodde nog det troligtvis mest på att de kvinnor som verkligen ger sig i kast med en utmaning av den här kalibern vet ganska säkert att de klarar av det, medans vi män tror oss vara gudar och att det hela är en piece of cake. Nej, men enkelt uttryckt så är det fler män än kvinnor som deltar i tävlingen. 
 
 Poserar med den berömda 72oz steken. Världsrekordet ligger på 4 minuter och 18 sekunder. Sök bara på Molly Schuyler på YouTube så får ni se ett matmonster utan dess like. Hon kan ju inte ha någon sväljreflex alls. 
För att ge ett ungefärligt hum om hur stor den är. Men inte nog med det, den är i tillägg 5-6 cm tjock, så det är ingen vanlig fläskkotlett direkt. Du ska i tillägg till detta äta upp massa tillbehör såsom bröd, sallad, bakpotatis och friterade räkor. Självklart var vi lite oroliga - på vår resa hittills genom USA så har vi inte direkt vräkt i oss mängder med mat så vara magar är inte direkt vana vid större mängder mat. Men när vi stod här och tittade på steken så tänkte vi att det nog kan gå ändå, det skulle senare visa sig att steken vi fick serverad inte riktigt såg ut som denna - den såg snarare större ut. Hmmm konspiration!!!! Det tog oss 45 minuter att bestämma oss för att anta utmaningen. 
 
Vi skrev under på ett kontrakt som statuerar att i fall något händer så är det vårt eget ansvar. Restaurangen är friskriven. Förvånande nog har vi ofta under vår resa i världen hamnat i dessa situationer med ett kontrakt i våra händer som mer eller mindre klargör att vi får skylla oss sjäva om våra lekar resulterar i svåra skador eller till och med döden. 
 
"acute embarrassment" - "resulting in death" = hmm, trevlig stund vi ska ha!!!
 
No retreat No surrender 
 
Det var lite surrealistiskt att sitta där. Vi kände oss verkligen som kungar där vi satt på en upphöjd sektion mitt i restaurangen framför kockarna och bland alla gäster. En av de anställda presenterade oss i högtalarna så att alla kunde höra och vi fick stående ovationer och applåder. Today we have a visit from Sweden, Fredrik and Sofia are here to fight against the Big Texan Steak, typ. Riktigt kul, men samtidigt så blev det lite nervöst såklart. Alla sitter mer eller mindre och tittar på dig medans du kämpar med att trycka ned all den maten och man vill ju inte gärna göra bort sig. Det kanske var närmare 40-50 gäster där då. Folk kom fram till oss från höger och vänster och fotograferade och pratade lite snabbt med oss. 
 
Det jobbigaste var att svälja köttet efter ett tag, det blev tillslut lite för mycket. Jag har ofta konstaterat för Sofia att jag skulle kunna äta hur mycket kött som helst och ibland även få för mig att köpa en skiva kött och snaska på istället för godis eller chips - så gött är det. Men när du får en 2 kg stor stek, som inte helt är stekt till din belåtelse, även om det var en av reglerna att man fick smaka för att godkänna, så är det efter ett tag svårt att trycka ned skiten i halsen. Vi gjorde dessutom misstaget att beställa in medium rare, eftersom det blev lite väl blodigt efter ett tag och du kände dig nästan som en kannibal där du satt. Jag säger att det var ett misstag därför att jag och Sofia gick igenom vår strategi noggrannt före tävling: vi skulle ha köttet medum rare annars blir det för torrt och svårt att svälja och då måste man dricka mer, det får inte vara Coca Cola för det innehåller mycket socker vilket gör dig mätt snabbare så det fick istället bli vatten, köttet var prio ett och inte tillbehören - börjar man vräka i sig det först så finns också risken att du blir mätt och köttet var något i alla fall jag la all min energi på och slutligen så var det viktigt att inte äta för mycket sås i samband med köttbitarna - eftersom att det också mättar. Men trots dessa strategier så lyckades vi inte.
 
Köttet var svårt att bita i tyckte jag, det var en hel del fett på det - som man i och för sig inte behövde äta upp men som ändå var svårt att separera från köttet och du hade inte heller tid att göra det. Vi grabbade tag i våra köttstycken med händerna efter att vi fint skivat upp det med våra bestick och tog sedan rejäla bett i det.
 
Med köttet i högsta nafs. I sällskap med Holdinn, killen till vänster som också bestämt sig för att ge det en chans. Han började något tidigare än oss och när han nästan var klar bad jag honom trigga igång oss lite genom att sätta på Eye of The Tiger medans vi kämpade med vår mat. Jag försökte försvinna in i min egen värld och fokusera på uppgiften framför mig, det fanns aldrig i min värld att ge upp. Den skulle ner bara, men tiden var inte på min sida. 
 
 Såsen som står på bordet använde vi oss av ytterst lite. Då och då doppade vi köttet i en utav såserna bara för att få en annan smak i munnen. Köttstycket och den smaken blev lite tjatig efter ett tag. 
 Sofia kämpade tappert med sin stek och fick i sig en hel del kött men också alla tilbehören och till och med både mitt och Holdinns bröd. 
 

Sofia precis efter tävlingen. Humöret är på topp än. Vi är båda glada förlorare. Jag åt upp 54 oz av 72 (75%) + min sallad och Sofia åt upp 30 oz av 72 (42%) + alla tillbehör och detta spektakel kostade oss 1250 kr. Jag kände efteråt att om det inte funnits någon tidsbegränsning så hade jag lugnt ätit upp allt - men eftersom att allt i livet hela tiden ska rutas in efter tid så var detta tyvärr något som blev mitt fall. Jag blev inte mätt. 
Med varsinn gratis t-shirt. Vad annars? 
 
Även om vi misslyckades och det blev en dyr historia så är det något vi aboslut tar med oss och eventuellt något vi aldrig lär göra igen. 
 Ja okej, det blev en del till övers, men vadå det är ju en dag imorgon också. 
 Med köttet i en liten plastbox och en gratis souvenir i form av en plastsko du kan dricka ur
Drive-In bio i Amarillo. Här fick vi chans att smälta köttet efteråt. En liten popcorn och lite att dricka till det. Vi såg på den senaste apornas planet (War of the planet of the apes). 
 
Midpoint Café - Halvvägs till Chicago
 
Mittpunkten på sträckan mellan Santa Monica och Chicago. Självklart stannade vi här och tog en hederlig gammaldags amerikansk fika, vad passar då bättre än en ugly pie och en root beer. Här luktade det bonde och orten var mindre än en by - ja klart man kände sig som hemma. Vi har nu kört väldigt långt och är mer än nöjda med vår prestation. Vi skulle inte fortsätta mot Chicago, det får bli en annan resa. 
 
 Midpoint Café rakt fram 
 
 Sofia med sin ugly pie 
De hade minst sagt väldigt många Route 66 relaterade saker här  
Ugly pie och Root Beer 
 Från Santa Monica - Chicago. Det blir inte hela sträckan den här gången, men långt har vi kört 
 Sofia på väg att passera Midpoint 
 
Det var som att lägga sig på en stekpanna. Asfalten var kokhet 
 Många är de som skrivit sina namn här genom åren
 Självklart kladdade vi lite själva. 
 
Oklahoma City
 
Staden där vi fastnade på grund av datorkrångel med vår MacBook. Steve, varför byggde du den på detta viset? Vi hade vid det här laget tagit bilder på en sammanlagd storlek av 120 GB och började få ont om utrymme på datorn, det gick inte göra särskilt mycket alls på datorn eftersom nästintill allt kräver space. Detta gjorde i sin tur att alla våra blogginlägg över USA blev lidande då vi inte kunde välja ut bilder och är nu grunden till att vi sitter såhär långt i efterhand och skriver om det. Så vi fick bita i det sura äpplet och besöka en Apple Store i Oklahoma City för att få hjälp med bland annat hur iCloud fungerar men också för att lyckas formatera vår externa hårddisk på 2TB så att vi kunde lagra våra bilder överhuvudtaget. iCloud har minst sagt irriterat oss mer än en gång under resan och det är ibland lite obegripligt. Sofias iPhone är knuten till vår MacBook Air och så fort vi tar en bild med telefonen så hamnar den också på datorn vid nästa uppdatering eller när man kopplar in telefonen i datorn. Detta gjorde att det samtidigt som det tog upp plats i Sofias ihpone så tog det upp plats på datorn på grund av iCloud. Det var så pass rörigt och komplicerat att jag inte tänker ge mig i kast med att förklara just den processen bättre - låt oss bara säga det som så att även de anställda på Apple kliade sig i huvudet. 
 
Det vi ville göra var att stänga av iCloud samt att formatera vår hårddisk så att vi som sagt säkert kunde föra över våra bilder. Men det måste blivit ett fel i kommunikationen, kanske beror på att i var där flera dagar i rad på grund av att nätet var så segt att det tog extremt lång tid, och att vi fick hjälp av olika appleanställda som skulle göra det här på sitt sätt osv. Vi har ju ingen tillgång till nät, vi är sårbara där under vår resa - så för vår del att lyckas ladda upp alla bilder till iCloud som givetvis tar en evighet när det är över 100 GB som ska flyttas på en och samma gång var ett Mission Impossible som inte ens Tom Cruise klarat av. Detta gick inte ens att genomföra på en hel arbetsdag och vi fick rådet att ta oss till ett bibliotek för att få bra nät och på så sätt fortsätta uppladdningsprocessen. Och det gjorde vi. Sen åkte vi tillbaka igen och konstaterade att processen helt plötsligt avbröts, ååååh förbannade...
 
Väl där igen blev jag skitnervös av att någon apple anställd började pilla på vår dator för att "trolla lite" och jag såg för mig hur ett enda litet misstag gjorde att alla våra once in a lifetime minnen gick upp i rök. Sofia blev lite upprörd på mig över hur jag betedde mig inne i butiken när de började föra över våra bilder till den externa hårddisken och radera dem en efter en bara för att frigöra utrymme - men jag fick ingen bra magkänsla där inne och det skulle senare visa sig att den var befogad, för de lyckades nämligen göra fel allihopa. Det slutade med att vi fick ta saken i egna händer och vi satt där inne på applebutiken och förde över våra ovärdeliga bilder en efter en till den externa hårddisken (som vi faktiskt fick hjälp med att formatera, så det var ju bra). Det här tog en evighet och jag satt med det flera dagar efteråt för att slutföra.
 
Klart denna dubbla säkerheten är smart men när det ställer till problem är det inte särskilt kul. Tappar du din telefon så är liksom alla bilder safe där uppe i iCloud men vad fan liksom. Vad hände med den gammla hederliga enkelheten i att koppla in saker och sedan bara kunna föra över dem i några enkla klick. Apples prylar är i mina ögon ibland för låsta.
 
Vi blev som sagt "strandsatta" i Oklahoma på grund av detta och det tog mycket av vår tid, dyrbar tid vi inte hade då vi skulle korsa hela landet. Vi satt i Apple butiken på dagarna och fick hitta på andra saker på kvällarna. Som ett tack från en Apple anställd som vi snackade med redan första dagen och som tyckte att vi behandlats fel och som dessutom ville be om ursäkt för att hans undersåtar hanterat det på fel sätt så vill han återgälda oss på något sätt. Han och hans flickvän betalade ur egen ficka en natts boende på ett AirBnB alldeles i närheten, just för att han också visste från våra tidigare samtal att vi var på en Road Trip genom USA och för det mesta sov i bilen. En extremt fin gest och något du sällan ser i dagens samhälle. Men amerikaner är på det sättet - de är väldigt generösa och delar med sig att sitt eget. Svenskar är väldigt populära i USA och alla har sina egna historier och berättelser om sina upplevelser i Sverige. Antingen så var de där en gång för många herrans år sedan eller så har de en släkting där eller är själva på något sätt långt bak i tiden själva knutna till Sverige på ett eller annat sätt. 
 
Vi sov två nätter på det stället han fixade boende på och betalade för den andra natten själva. Det var en trevlig upplevelse och vi fick möjlgheten att snacka lite med de som bodde här. Det blev till och med en filmkväll den sista natten. Det är ett trevligt sätt att uppleva USA på och något vi borde gjort fler gånger, men sättet vi reste på och den budgeten vi ville hålla gjorde att vi inte riktigt hade pengar till det. 
 
.44 Magnum 
 
“I know what you're thinking. Did he fire six shots or only five? Well, to tell you the truth, in all this excitement, I've kinda lost track myself. But being as this is a .44 magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" Well, do ya, punk?” 
- Clint Eastwood 

En måsteupplevelse i USA och något i alla fall jag velat göra väldigt länge. Jag hade mina aningar om att även Sofia skulle gilla det. Vi besökte nämligen H&H Skytteklubb när vi var i Oklahoma och vad som först verkade vara en nitlott då det var någon form av öppet hus, visade sig tillslut vara det bästa som kunde hänt oss. Vi fick nämligen möjligheten att prova på flertalet berömda namn inom vapenvärlden såsom 9 mm, Shotgun, Sniper Gevär och givetvis en 44 Magnum - ett absolut måste för den som sett den berömda scenen ur Dirty Harry med Clint Eastwood från 1971 - då han lugnt och metodiskt går fram till en utav bovarna och levererar ovanstående citat på ett minst sagt mästrande och överlägset sätt. Tack vare att vi knallade in här på precis rätt dag så lyckades vi som sagt prova flera olika vapen och dessutom till ett väldigt bra pris. Oftast köpte du bara några skott - det vill säga ett magasin för att provskjuta det specifika vapnet. En 44 Magnum rymmer till exempel endast 6 skott och jag köpte 3 stycken.
 
Att skjuta en pistol, och för den delen ett gevär, uppbringade två olika känslor: den ena bestod av ett adrenalinrus då smällen och den efterföljande kraften i rekylen fick hela kroppen att vibrera vilket i sin tur fick dig att le av upphetsning och den andra känslan bestod i en omedelbar medvetenhet om hur farligt skrämmande vapen faktiskt är. Vapen dödar, jo men självklart det säger sig självt och till och med ett barn vet det - men att stå där och ladda ett tungt vapen, metall i metall, för att sedan avfyra det och höra SMÄLLEN, känna rekylen och doften av krut är en surrealistisk känsla - lite som om du helt plötsligt inser och förstår att vem som helst som skulle få ett vapen riktat mot sig skulle skita ner sig av rädsla. Det blir ett uppvaknande, som är svårt att beskriva och det blev ännu tydligare när mannen som hjälpte oss verkligen poängterade vid varenda nytt vapen, att nu är den laddad och det är ett dödligt vapen du håller i, var försiktig - ja det var lite skrämmande och vi gjorde båda två vårat bästa i att lugnt och stilla ladda för att sedan rikta vapnet utåt mot den materialistiska tavlan och inte inåt mot det mänskliga sårbara.  
 
 .44 Magnum: "The most powerful handgun in the world".

Ja, även om det kanske inte längre är helt korrekt att 44 Magnum är världens mest kraftfulla handvapen, med tanke på dagens vapenutveckling, så är en 44 Magnum fortfarande en pistol med en REJÄL kraft som uppnått legendarisk status. En kula avlossad uppnår en utgångshastighet på över 400 meter per sekund, vilket i sin tur ger kulan en oerhörd energi. Det här var en exakt kopia, även om den inte är svart, av den pistol som Clintan (Harry Callahan) använde på vita duken i filmen Dirty Harry. Det gick även att välja en annan design av just 44 Magnum, men det var ett självklart val för min del att välja just den här - Old School pistolen. Tavlan kanske hängde någostans mellan 15-20 meter längre bort, jag vågar inte säga längre för då kanske jag överdriver. Och när jag fick hålla i pistolen och skotten och känna hur tunga de faktiskt var så var det många tankar som rusade genom huvudet. Jag fick mina tre skott och instruktören visade hur jag skulle ladda. Han poängterade att det bara var att fortsätta trycka på avtryckaren om inget hände eftersom vi laddade endast tre skott av sex - men jag kunde också dra tillbaka hanen manuellt för att kunna skjuta, lite som en Cowboy som han poängterade. När han sedan backade några meter som för att ta skydd så blev det hela väldigt verkligt. Ingen återvändo nu. 
 
Hörselskydden finns där av en anledning: Att avfyra en pistol, speciellt en 44 Magnum, är inombords lite som de där komiska scenerna man har sett i vissa filmer då en tjej hanterar ett för henne lite väl kraftfullt vapen och därtill kastas någon meter bakåt som en följd av den kraftiga rekylen. Håller du inte hårt i vissa pistoler så är det nästan så att de flyger ur händerna på dig, efter avlossat skott. 
 
 Det första skottet avlossas och det nästan mitt i prick. Jag vill ju inte gärna skryta men jag blev inte särskilt förvånad, det var ju där jag siktade. Pistolen som enligt myten sägs kunna fälla en elefant. 
Rekylen av en 44 Magnum är kortfattat EXTREM POWER. I detta läget har jag precis avslossat det första skottet och pistolen, trots mitt stenhårda grepp om den, reser sig en aning uppåt mot taket
 
 Som ett barn på julafton, jag kunde inte varit lyckligare. Fantastik känsla, när det sker under rätta förhållanden och inte för att skada andra. Såg du den, vänder jag mig om och säger till Sofia - nästan mitt i prick. 

Dirty Fredrik, eller? 
 Jag visar stolt upp mitt resultat och önskar samtidigt att jag kunde fått fortsätta
Fösta skottet talar sitt tydliga språk, nästan mitt i prick. De andra, inte långt ifrån. 
 

Överexalterad, jag ska prova ett snipergevär
 Får instruktioner
Får mer instruktioner om bland annat hur man lättar på säkringen på ett snipergevär. Jag tillämpar mina tidigare kunskaper från luftgevärsskytte när jag var yngre och håller andan lugnt och metodiskt när jag siktar
Med ett ständigt vakande öga vid min sida 
 
 Det var lite svårare än vad jag trodde att träffa mitten med ett snipergevär, men samtidigt så stod jag upp. Hade jag fått ligga ned så kanske det gått bättre. 
 
 
 
 Hyfsat resultat, men jag hade hoppats på bättre
 


 Sofia provade lyckan och var riktigt duktig på att hantera vapen 
 
En shotgun har stor träffyta och rekylen är kraftfull även här - tänk på det. Instruktören informerar. Luta dig in mot tavlan och håll hårt. 
 PANG!!! - geväret trycks mot min axel. Centrum av måltavlan är tillintetgjort 
Så till dess vida grad att hela måltavlan nästan blåser bort 
Jag fortsatte att mata skotten i exakt samma cirkel och blev nästan förvånad själv. Mitt i prick återigen.  
 
Resultatet av en shotgun, 5 skott på mer eller mindre exakt samma ställe 
 Dags att höra av sig till Johan Falk på GSI kanske? Eller blir det SSI (sektionen för särskilda insatser) 
 Sofia var riktigt duktig med pistolen och valde någon med snäppet mildare rekyl. Sofia tyckte det var riktigt kul att prova men lät samtidigt mig leka runt som ett barn där inne - för henne var det minst lika underhållande att se mig så exalterad och glad över att få prova på alla dessa vapen. 
 
 Ett bonus vapen. Du måste prova denna, efter att jag snackat med en utav försäljarna utanför. Hade jag haft med mitt privata vapen så hade du fått prova det också. 
 9mm Magnum - En mildare rekyl och mer lätthanterligt 
 
Sandridge SkyTrail 
 
 Utöver våra bravader på skytteklubben så utmanade vi också vår känsla för höga höjder i denna klätterställning som sträcker sig flera nivåer upp i skyn. Här ska man alltså gå balansgång etc från sektion till sektion hela vägen till toppen och sedan åka rutschbana ned. Självklart satt vi fastkedjade just in case. Det var en kul upplevelse och något som absolut utmanar dig även fast du vet att du sitter fast. Inget för höjdrädda. Nyligen har jag kastat mig utför ett 260 meter högt torn, men jag känner ändå att det pirrar i magen av att gå här. Sofia spatserade orädd som om hon tog en promenad i skogen. 
 
Fort Sill, Geronimos Grave 
 
Det blev ett snabbt stopp även här och Sofia funderade nog på om jag inte var riktigt galen som tyckte det var värt att besöka så många gravplatser genom vår resa i USA: Billy the Kid, Geronimo etc etc. Just Geronimos grav låg inne på en militärbas så här var vi tvungna att få särskilda tillstånd för att få komma in. 
 
The Mighty Warrior, and then there´s Geronimo
 
 
 Dottern till Geronimo vid hans sida
 En utav hans närmsta krigare 
Some of the most famous names in Apache history
 
 
Resrutten
 
Stoppen längs vägen: 

1.     Tucumcari, New Mexico

2.     Midpoint Café, Adrian, Texas

3.     Cadillac Ranch, Texas

4.     Amarillo, Texas

5.     Oklahoma City, Oklahoma

6.     Geronimos Grave, Fort Sill, Oklahoma

Efter Fort Sill tog vi oss vidare genom Wichita Falls ned mot Fort Worth och Dallas, något Sofia kommer att berätta om i nästa inlägg. 
  
2 kommentarer publicerat i Fredrik skriver, På resande fot;
Taggar: .44 Magnum, 72 oz steak, Amarillo, Big Texan Steak Ranch, Clint Eastwood, Dirty Harry, Drive-In bio, GSI, Geronimos Grave, Johan Falk, Midpoint Café, Oklahoma City, Rembrandt, Sandridge Sky Trail, Shotgun, Sniper rifle, Two roads diverged in a wood, Ugly Pie and Root Beer, cadillac ranch
#1 - - Susanne Hellström:

Så mycket ni får se och uppleva :-)
Tack för erat inlägg, bra som alltid <3
Kram

#2 - - Sandra Rosén Dahlgren:

Roadtrips är bäst! Det där när man fick klottra på bilarna var coolt tycker jag :D!

Svar: Ja att Roadtrippa var verkligen en höjdare! Och ja, Cadillac ranch var fräckt 😃 Tack för att du tittade in!
Sofia Bertilsson & Fredrik Eriksson