Vlogg Las Vegas, Death Valley och Hooverdammen

Efter galna äventyr i syndernas stad, på den varmaste platsen på jorden och vid en ingenjörskonstruktion som hade fått Einstein att klia sig i huvudet av förundran över hur det kan vara möjligt så har vi givetvis lyckats spotta ur oss i varje fall några filmklipp som fångat våra oförglömliga ögonblick. 
 
Las Vegas
 
SkyJump
Highest Commercial Decelerator Descent 
Guiness Book of World Records
Best Extreme Adventure
 
 Exalterad. Lägg märke till de korta byxorna. Bra där. 
 
 
 Jackass - Don´t try this at home. The stuff legends are made of. 
 

Sofia står längst ned och väntar med spänning på att jag ska komma flygande som Superman nedför tornet. 
One small step from a man, one giant drop GOT DAMN!!!
 
 
What happens in Vegas stays in Vegas, allt förutom detta för det här var fräckt som fasiken och ska upp på löpsedlarna. Filmen är tagen när jag står två meter från kanten till ett 260 meters fritt fall från Stratosphere i Las Vegas, världens högsta SkyJump. Vid det här ögonblicket är jag extremt taggad men även något nervös då jag aldrig gjort något liknande tidigare i mitt liv. Men, väl där uppe fanns det ändå ett visst lugn, jag visste vad som skulle göras och utan att tänka särskilt mycket så klev jag över kanten för att sedan skrika som en stucken gris av glädje. Saken är den att när du börjar tänka där uppe, tittar nedåt och blir skrämd av höjden osv det är då folk backar eller blir rejält nervösa. Jag såg bara fram emot att få omfamna det människan drömt om i alla tider - att kunna flyga. Och flög det gjorde jag, åtminstone i ca 15 sekunder med en harmonisk och graciös landning över 200 meter längre ned. Jag älskade det och det här är bara början av alla galna grejer jag och Sofia kommer att göra på vår resa runt jorden. 
 
 Här kommer jag flygande, armar och ben som ett kors. 
 Riktigt superglad, jag vill ha mer!!!
Hang Loose!

Jag fick ett litet diplom för detta, mhm!! Stolt
 
 Här har jag precis nått toppen av Stratosphere igen och står nu och tittar på en utav de modiga själar som precis ska hoppa. Detta ger en översikt över hur det var att hoppa härifrån. 
 
Den blåa rampen man hoppar ifrån. Repet som hänger strax utanför där fästs i bak på ryggen. 
 
Två modiga själar i väntan på att hoppa. 
 
 
Ja, det gick ju faktiskt gå lite längre upp ändå så det passade jag på att göra. Sofia fick inte följa med eftersom hon inte hoppat. Fantastisk utsikt över Las Vegas. Här filmar jag ned på den rampen man hoppar ifrån uppe i Stratosphere, världens högsta fritt fall. 
 
 
Ganska högt upp va? Det suger tag rejält i magen av att titta ut över kanten här. Och vem fan får för sig att hoppa då? Den lilla blåa rutan där nere var platsen jag landade på. 
 
 
Utsikt över The Strip med linan hängandes i mitten. 
 
 The Strip
Megavinschen som gjorde det möjligt
För övrigt två riktigt vågade åkturer längst upp i tornet. Den här lutade fram och tillbaka så du åkte ut över kanten och såg rakt ned. Läskigt värre. 
 
Det här var den andra. 
 

Sofia tränar i en utav kapslarna till High Roller Wheel. Ja, varför inte - If there´s a will there´s a way! 
 
 
 
 
 
 Vi provade självklart lyckan framför spelautomaterna i Las Vegas inne på Hooters Hotell and Casino och här vinner Sofia precis när jag börjar filma - snacka om tajming. Det här var för övrigt ett av våra favoritspel - Buffalo med den klockrent visslande örnen.  
 
 
Hooverdammen
 
 Står på Mike O´Callaghan - Pat Tillman Memorial Bridge med Hooverdammen i bakgrunden. Vi har haft några rejält varma dagar de sista dagarna, speciellt i Death Valley där temperaturen nådde 117 Fahrenheit = 47 grader Celsius på dagen runt 10 tiden samt 30 grader Celsius på natten. Det blev heller inte bättre när vi kom till Hooverdammen för där var det också rejält varmt. Värme ska man inte klaga på, men när man smälter bort eller typ fryser ute för att solen och värmen får din hud att krulla sig ja då är det tuffa tider. 
 
 
Inne i dammen, dessa mäktigt stora turbiner forslar konstant bort tusentals liter vatten. 
 
 
 
 Death Valley
 
 
Dödens dal sprider sol och glädje
 
 
 
 
 
 
Phu, jag sa ju att det var varmt 
 
 
 
 
 
En kommentar publicerat i Vlogg
Taggar: Death Valley, MGM Grand, Skyjump Las Vegas
#1 - - Susanne Hellström 🌸 :

Häftigt 👍 😄