SAMMANFATTNING AV DUBAI

Dubai visade sig bli en väldigt dyr historia. Ganska mycket dyrare än vår budget egentligen var lämpad för. Men kreditkortsfakturan är nu betald och vi ser fortfarande ljust på att budgeten ska hålla för resterande resedestinationer också. 

Resrutt:
Vi höll oss enbart i Dubai under vårt besök här, och den enda förflyttningen blev från ett hotell till ett annat. Därmed lägger vi inte in någon karta i detta inlägg. Totalt spenderade vi 6 dagar och 6 nätter i Dubai.
 
Kostnadsöversikt
Eftersom Dubai inte var inkluderat i vår på förhand planerade resrutt hade vi således inte heller någon utsatt budget för denna vistelse. Innan vi anlände till Dubai satte jag däremot ihop en preliminär budget främst baserad på hotellkostnaderna som vi redan kände till, samt utifrån erfarenheter. Det är möjligt att vi dessutom justerade denna budgeten under vår vistelse i staden, men i stora drag var den satt till 1300kr per dag och person. Som ni hör är detta långt mycket mer än på någon annat ställe vi befunnit oss under resan, men varken hotellvistelser eller mat skulle visa sig vara billigt på denna plats. Med några extra dyra restaurangbesök i bagaget landade vi tillslut på en daglig kostnad på skyhöga 1490kr per person. 
Såhär med facit i hand är det möjligt att vi hade avstått från Dubai, inte nödvändigtvis upplevelsemässigt, men pengamässigt. Dessa enbart sex dagar åt en stor del av vår kvarvarande budget och tvingade oss att tänka om rätt rejält och stuva om i budgeten något efteråt för att lyckas sy ihop den igen inför kommande destinationer. 
Vi hade dessutom valt ett boende som var något bekvämare och med bättre standard än det vi vanligtvis unnar oss, förvisso var prisklasserna höga från start - men då vi inte hade träffats på sex veckor ville vi gärna unna oss något lite bättre där vi kunde njut ordentligt tillsammans under våra första dagar tillsammans igen.
 
Såhär såg fördelningen ut:
Mat 37% (varav 88% restaurang/gatumat/snabbmat och 12% butik/hemlagat)
Transport 4%
Boende 49%
Akiviteter 4%
Övrigt 6%
 
Diverse Fun Facts: (alla belopp gäller för oss båda tillsammans)
 
Dyraste Restaurangmåltid: 4086kr (Middag Ossiano Undervattensrestaurang, Hotell Atlantis The Palm)
Billigaste Restaurangmåltid: 545kr (Middag)
Dyraste transport: 497kr (Samtal pris för 7 dagars metrokort)
Flest antal nätter spenderade på ett och samma ställe: 5 nätter (Golden Sands Hotel Apartments)
Billigaste boende (per natt): 832kr (Emirates Grand Hotel Apartments)
Dyraste boende (per natt): 1581kr (Golden Sands Hotel Apartments)
 
Totalt antal timmar på diverse transportmedel:
Buss: 1,5
Tåg: 6
 
Antal måltider på restaurang, gatumat/snabbmat respektive "hemlagat"/butik:
Restaurang: 2
Snabbmat/Gatumat: 3
Hemlagat/Butik: 3
 
Antal nätter vi spenderat på diverse platser:
Privat rum: 6
0 kommentarer publicerat i På resande fot, Sammanfattningar;
Taggar: Budget Dubai, Dubai, Dubai är dyrt, Emirates Grand Hotel Apartments, Golden Sands Hotel Apartment, Kostnad Dubai, Ossiano, Ossiano underwater restaurant, Sammanfattning